ohodnotit

50/50

Další název:
50/50 - Freunde fürs
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
99 minut
„Situace je vážná, nikoli však zoufalá.“

Komentáře k filmu 50/50

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2015
Když je něco opravdu   skvělé, tak většinou není   moc co napsat a to je i   případ tohodle filmu. Jeden   z nejlepších na téma   rakovina, zároveň to není   jen tragédie a drama, vždyť   i v těch zdánlivě   nejhorších chvílích se bez   humoru a jistého nadhledu   nedá žít. Opravdu krásné   a mistrně civilně zahrané.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2011
50/50
50/50 je film, který ač je o   rakovině neočekávejte mnoho   dramatu. Musím říct, že   film je výborně natočen a   opravdu jsem se pobavila, ač   téma jak říkám není k   smíchu, ale oni tvůrci si s   tím tak nějak pohráli a   vznikl naprosto unikátní   snímek. Ačkoli Setha Rogena   nijak zvlášt nemusím tady   si mě získal a především   mě pobavil scénou v   kavárně, to nemělo chybu.   Je jasné, že ke konci filmu   na Vás dopadne trochu toho   dramatu, ale jinak je to asi   jeden z nejlepších filmů.   Naprosto vynikající byl   především Joseph   Gordon-Levitt jeho herecký   výkon neměl chybu. A   protože je film nominován na   zlatý Globus já doufám, že   buď získá glob za   nejlepší film a nebo Joseph.   Rozhodně by si to zasloužil   :-)
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2011
Komedie o rakovině?I tak   vážné téma lze natočit   jako komedii a dokonce s citem   a vkusně.Okamžik,kdy hlavní   hrdina našel doma u svého   kamaráda knihu s názvem   Společně proti rakovině mě   velmi zasáhl.Tipuji,že tento   snímek se objeví v širší   nominaci na Oscara,nikoli jako   vítěz.
Xpojntman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2017
Nebudeme přehánět.   Nejlepší film tohoto roku?   Rozhodně ne. Počkáme   ještě na Moneyball.   Scénář si rozhodně oskara   nezaslouží, je dobrej, ale   párkrát to zakulhá. Hudba?   Nejvíc asi dokreslila   atmosféru písnička od   Radiohead. Kamera a režie   vcelku v pohodě. I když s   kamerou šli taky dělat   větší psí kusy, který by   tomu filmu pomohly. Jinak   pěknej film. Ale hodnocení   uživatelů, kteří se s   touto nemocí nějak setkali,   bude jiné, než těch kdo   neví o co jde.
vdobes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Kdo by si myslel, že film   bude emotivně   vyčerpávající, je na   omylu. Film totiž není ani   tak o rakovině samotné,   nýbrž pěkně vystihuje   reakce okolí, přátel,   rodiny, apod. Navíc, když za   parťáka máte Seth Rogena,   který do filmu přináší   naprosto prvotřídní humor,   který celou záležitost   odlehčuje, mátě u diváků   vyhráno. Osobně jsem se   bál, aby nezastínil Joseph   Gordon-Levitta, ale ten svou   roli zahrát s takovou   noblesou a dojetím, že ani   vynikající S.Rogen neměl   žádnou šanci. Co dodat,   dojetí i humor v jedné   skvělé podívané, si   nezaslouží nízké   hodnocení.
uodevr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Ono by si to zasloužilo   spíš těch vosum hvězd, ale   takhle poctivě mě rozbrečel   naposled Green Mile.   Skleněný oči už kdesi od   čtvrtky, a notoricky známá   scéna s knížkou v koupelně   je prostě finišující   úder. A to to uprostřed toho   stíhá být i úpřímně   vtipné. Bych od emeriky   nečekal. A Gordon-Levitta si   směle připisuju na seznam   "guys I'd go gay   for". >_>

EDIT: Jo, a má to   parádní soundtrack. Zejména   ta kytarovka na konci, která   mi svým intrem nemálo   připomněla Pseudo Hendrix,   za což u mě film má jedno   velké (byť bezvýznamné)   plus.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2012
Rakovina s humorem
Nad filmem jsem dlouho   uvažoval zda si ho pustit,   moc se mi do něho nechtělo,   ale zvědavost zvítězila.   Dobře jsem udělal, výbornej   snímek, který se   odlechčeně věnuje tak   hrozné nemoci jako je   rakovina. Film stojí hlavně   na výkonu Josepha, ten byl   naprosto výbornej a souhlas,   glob by si bejval určitě   zasloužil. Kdo mě mile   překvapil byl Seth Rogen,   toho moc nemusím, ty jeho   přiblblé role na jedno brdo   v praštěných komediích,   ale tady ukázal že umí   víc. Skvěle je doplňovalo   dámské obsazení. Dávám   8:)
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2017
Trochu jsem se obávala, jak   může vypadat drama v   kombinaci s komedií, ale   obávala jsem se   zbytečně.Snad toto vážné   téma odlehčila i dobře   zvolená hudba a taky slušné   herecké výkony. Rozhodně   mne tento příběh   přesvědčil o tom, že   naděje a optimismus patří k   životu jako vzduch, který   dýcháme.
ras84
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2013
50/50 (2011)
natočiť komédiu o rakovine   by bolo samo o sebe strelené,   ak by bol tento film práve o   tej rakovine. ono je to ale   skôr o priateľstve a postoji   k životu ako takému. a je   natočený fakt na výbornú.   milý, príjemný, nevtieravý   a pritom dostatočne silný,   aby vás zaujal a pripútal ku   kreslu.

++   herci. ústredná trojica je   perfektná, Anna Kendrick je   nežnučká a bezbanná ako   morská vydra :D, Seth Rogen   zahral streleného kámoša   excelentne a Joseph   Gordon-Levitt... no ten robil,   čo sa dalo s jeho   postavou.
+ poňatie   príbehu
+ nevtieravé   podanie ľudskej tragédie,   ktoré slabšie povahy určite   dojme (dokonca aj mne skoro   slzička vyhrkla)
Jarda1420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2012
Tož, nebylo to špatné.   Taková klasická americká   limonáda s happy andem.   Trochu podobné filmu Malý   kousek nebe, kde hrdinka   nakonec zemřela.
cora22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2012
O vážných veciach na   veselú strunu, to je 50/50.   Tak originálne a s nadhľadom   si Jonathan Levine pohráva s   témou, od ktorej by sa dalo   čakať viac sĺz a ešte   trochu úzkosti navrch. So   svojou diagnózou sa   J.G.Levitt vyrovnal do takej   miery, ktorá sa nesnaží   hrať na city divákov.   Všetkého je tu akurát tak   dosť. Určite sa nebudete   dusiť smiechom a možno padne   aj nejaká ta slza, ale   rozhodne zažijete   inteligentnú   zábavno-dojemnú skoro   dvojhodinovku s výborným   hereckým obsadením a   kvalitným soundtrackom k   tomu. A hlavne nie je to len o   rakovine, je to hlavne o   ľuďoch. Proste 50/50.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2013
Koukatelný film s již trochu   otřepaným tématem.   Relativně vtipné pojetí mi   vyhovovalo, ale celkově film   nebyl ani komedií ani   dramatem. Takovým něco mezi   vším a to mi příliš   nevyhovuje.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2016
50/50
Nenáročná tragikomedie,   která se celkově nese v   poměrně poklidném tempu.   Sem tam se zde objeví   nějaká úsměvná scénka   či povedená ironická   hláška, každopádně   klasická komedie to není,   což je taky dáno   závažnějším tématem   filmu. Příběh je poměrně   působivý a přesvědčivý,   nicméně mi tu chybí   nějaký výraznější zvrat   v ději, který by umocnil   celkové emoce.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.12.2015
Celkem zajímavý příběh,   sice předem odsouzený k   happyendu, ale s tím se musí   počítat. Hlavně že se   najdou i vtipné momenty,.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.4.2017
Drama nebo komedie? Než drama   spíše vykalkulovaný   příběh, který tu už byl   mnohokrát a jediným   přínosem je Joseph   Gordon-Levitt v roli   třicátníka Adama. Nositelem   humoru je pouze Seth Rogen   jako Kyle, svérázný   kamarád hlavního hrdiny.   Můj názor pramení z části   z toho, že příběhy o   nemocných lidech,   postižených dětech,   nemohoucích starých   osobách, nesnáším a mám k   tomu své důvody. V poslední   době je každý druhý film   uváděný na TV kanálech na   podobné téma. Celkově   průměrný film, jednou   podívat a dost.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66401minih66401Nádech (2010) 
Inhale n
minih67853minih67853Vem si mou duši (2010) 
My Soul to Take n
minih75221minih75221Áčko (1997) [TV pořad] 
Áčko n
minih45547minih45547Inkoustové srdce (2008) 
Inkheart n
minih29764minih29764Proroctví z temnot (2001) 
The Mothman Prophecies n
minih29480minih29480Téměř dokonalý zločin (2000) 
The Gift n
minih39305minih39305Sen pro nespavce (1997) 
Dream for an Insomniac n
minih138682minih138682V písku - Příslib svobody (2015) 
Under sandet n
minih71471minih71471Tyranosaurus (2010) 
Tyrannosaur n
minih43093minih43093Divoké vlny (2007) 
Surf's Up n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

79.3 % (116)
5   - curil
9   - hledasenik
9   - jorgemar
7   - salte
8   - mat.ilda
7   - Pecik
8   - vojtam
7   - dobes.pave
6   - Snura
7   - jonny.net
8   - emons
9   - karlosphon
8   - collen
6   - MildaX
10 - cerfik
9   - Xpojntman
8   - Kycky
4   - Andrejevna
7   - Sanchez
7   - luan66

TV Program

ČT1 - Královny kouzelného lesa (1998...

14:00 - 15:05

42 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Spolu na hranici

14:20 - 14:45

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Láska přes internet (1998)

13:55 - 16:15

47 minut již uběhlo
93 minut zbývá do konce

Prima - Jak básníkům chutná život (198...

14:10 - 16:35

32 minut již uběhlo
113 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 163180
Osobností: 657401
Fotografií: 628248
Plakátů: 301863
Obsahů a biografií: 149618

Poslední komentáře

Jsem číslo čtyři (2011)

Superman - počátek

Jsem číslo čtyři
Rádoby atraktivní   teenagerovská slaboduchá   kravina s tklivou hudbou,   stejně naivním příběhem a   nemožným hlavním hrdinou   splácaná ze všeho, co už   tady někdy bylo. Ztráta   času.

Autor: kockak1 | Hodnocení: 4 / 10

Blíženec (2019)

2 fáze

Blíženec
Prvních cca 40 min jsem měl   často wau. Skvěle natočené   a nastříhané akční   scény,doslova boží honička   v Kolumbii a k tomu můj   oblíbený více >

Autor: goranchorvat | Hodnocení: 5 / 10

„Pane, vy jste vdova!“ (1970)

„Pane, vy jste vdova!“
Tenhle film je opravdu velká   paráda. Bezesporu nejlepší   česká crazy komedie je ne   plná ale přeplněná   skvělými gagy a dialogy a   nabitá více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 10 / 10

Mladý muž a bílá velryba (1978)

Mladý muž a bílá velryba
Tohle se myslím úplně   nepovedlo. Jaromila Jireše si   jinak cením ale tady na mě   jeho práce působí jako   kdyby jí dostal rozkazem. Nic   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Temná tvář Brooklynu (2019)

Temná tvář Brooklynu
Zajímavá retro gangsterka.   Edward Norton si střihl   trojpozici - režie, scénář   a hlavní role a kupodivu se   mu to podařilo. Příběh i   více >

Autor: red.mann | Hodnocení: 6 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.126/0.107