ohodnotit

Co je vám, doktore?

Další název:
Spor o radost
Rok:
1984
Délka:
79 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1985
„Výlet na onen svět ve smutné, hluboce lidské české komedii o lékaři, znechuceném současným světem.“

Komentáře k filmu Co je vám, doktore?

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Jeden z mých oblíbených   filmů osmdesátých let. A   určitě od Olmera vedle   Antonyho šance a Jako jed   nejlepší. Zdeněk Svěrák v   jedné ze svých prvních   velkých filmových rolí,   podal bezvadný výkon.   Spousta vtipných scének a   narážek na režim.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Česká verze Volnýho pádu.   I když obě samozřejmě   mapují jinou dobu a   společenské zřízení tak   mají mnohé společné.   Chlapa co je ve středních   letech a už prostě dál   nemůže a tak radikálně   mění svůj život a   stereotypy.
petrusmev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.3.2006
Milý film, který mi vždycky   zvedne náladu.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2013
Nerozumím...
...tomu,že režisér tak   milého,lidského filmu,   plného zajímavých   filmařských nápadů, jako   je "Co je vám   doktore" se za pár let   sníží k tomu,že natočí   odpady typu "Ještě   větší blec, než jsme   čekali", nebo   "Waterloo po   česku".
Tomu   opravdu, opravdu nerozumím...
sarf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.7.2008
Důstojná dělostřelecká   příprava Víta Olmera /v   době, kdy měl ještě jako   režisér invenci a soudnost/   a Zdeňka Svěráka na   pozdější Jako jed.   Příběh lyrický svou   všedností, nenásilným   idealizmem i tichým   odhodláním plyne proti   proudu zavedených konvencí   ... přáli byste si happyend,   ale když ten náhle přijde   ve formě filmově   ztvárněné holé věty, je   vám líto, že už u toho   příběhu dál nebudete ...
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Bylo to, jako se nadýchat   čerstvého vzduchu, protože   v té době komediální filmy   z české filmové produkce   byly o ničem a měly takový   ten taškařicový ráz. Zdá   se, že by i dnes nějaký   nový a podobně průvanový   film udělal radost mnoha a   mnoha divákům. Opět jen   taškařice a vládnou a honba   za grošíčky.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Psychologická komedie
Film ze současnosti, tedy ze   současnosti, která byla   současností před více než   dvaceti lety. Je to úsměvná   psychologická sonda jednoho   postaršího zubaře a   milovníka starých tradic a   zvyklostí. Film je i o   milostném vztahu dvou lidí,   mezi nimiž je věkový   rozdíl o něco vyšší než   bývá obvyklé.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2004
Dobrá, lehce absurdní   komedie, u které se sice   nepotrháte smíchy, ale   rozhodně ji lze doporučit.
martinfdbipad
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2017
moc pekny
Film je o milostném vztahu   dvou lidí s větším   věkovým rozdílem.
pan_opicka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Jó tenkrát ...
Tenkrát na začátku 80. let   byl člověk za tento film   vděčný ... ne, že by to   byla bomba, ale byly i   horší.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.1.2014
Nevím, já tomuhle filmu, o   kterém se píše, že je   komedie vůbec nemohu přijít   na chuť. Řešení   pracovních problémů,   prapodivným způsobem   skloubeno s ekologií, hm, hm.   Navíc jsem zde neshledal ani   slovní ani vizuální humor.   Vtípky v podání pana   Svěráka jsou sice   nápadité, ale podává je   mdle až unaveně. Takže se   není ani čemu smát, ani se   čím bavit.
201311188648bt

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114063minih114063Fakjů pane učiteli (2013) [2k digital] 
Fack ju Göhte n
minih24918minih24918Moucha (1958) 
The Fly n
minih38828minih38828Tygr sedmi moří (1966) 
Surcouf, l'eroe dei sette mari n
minih6023minih6023Den, kdy vyloupili Anglickou banku (1960) 
The Day They Robbed the Bank of England n
minih91235minih91235Violenza in un carcere femminile (1982) 
Violenza in un carcere femminile n
minih49696minih49696Nic než pravda (2008) 
Nothing But the Truth n
minih154076minih154076Hrdá Mary (2018) 
Proud Mary n
minih39383minih39383Joey (2004) [TV seriál] 
Joey n
minih51729minih51729Jmenovec (2006) 
The Namesake n
minih43271minih43271Pomsta Černého korzára (1971) 
Il Corsaro nero n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

72.4 % (215)
7   - argenson
9   - curil
8   - Erkul
2   - Pitryx
6   - green-tea
7   - veverka-zr
8   - hvezdyn
7   - pataamat
5   - M.A.G.
7   - jmenuji.se
9   - PROCESOR
5   - Petra.Barb
7   - georginaa
9   - petrusmev
6   - LenC2
8   - ignac1
4   - Kuvik
6   - Bara.40
8   - Serpentina
7   - Lynette

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1994) [TV pořad]

05:59 - 09:00

83 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobré ráno (1993) [TV pořad]

05:59 - 08:30

83 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:25

87 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Nový den

07:00 - 09:25

22 minut již uběhlo
123 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166345
Osobností: 661023
Fotografií: 646289
Plakátů: 311053
Obsahů a biografií: 153014

Poslední komentáře

Nadaný žák (1998)

Nadaný žák
Kterak mladík Todd Bowden   odhalí v americkém   městečku německého   nacistického válečného   zločince, kterého kupodivu   nenahlásí, ale více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

Know Your Onions (2020) [TV epiz...

Know Your Onions
Výborný Patton Oswalt,   který obstarává všechny   vtipy a chudák Enoch, když   se mu May snaží hasičákem   rozbít lebku.
Poskakování   více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 8 / 10

Inkvizitor (2005)

Inkvizitor
Druhý režijní počin Dolpha   Lundgrena a první, ke   kterému si napsal i   scénář. A opět si střihl   roli Rusa. Originální název   je v českém více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Fri-Fi-Pi (1964) [TV pořad]

Fri-Fi-Pi
Tento pořad jsem viděl   poprvé a nejsem proti   písničkám, které se   vybrali z Fričových filmů,   slyšet Wericha s Voskovcem,   Vítovou s více >

Autor: jarda53 | Hodnocení: 8 / 10

Televize v Bublicích aneb Bublic...

Televize v Bublicích aneb Bublice v televizi
Přes účast řady   výborných herců je tohle   málo povedená komedie. Skoro   se ani nechce věřit, že   režíroval Jaroslav   Papoušek. Když to více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.181/0.163