ohodnotit

Matěji, proč tě holky nechtějí?

Žánr:
Rok:
1981
Délka:
81 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1981
„Osmnáctiletý zednický učeň získává své první zkušenosti ve věcech lásky.“

Komentáře k filmu Matěji, proč tě holky nechtějí?

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Název této vynikající   komedie by mohl mnohého   svádět k předpojatému   dojmu, že to asi bude jen   nějaká plytká   eroticko-pubertální   hříčka. Nicméně v tom by   se mýlil. Film poskytuje i   pohled na dobrou filmařskou   práci, satiricko-kritické   přesahy a téměř   formanovskou sondáž do   všední grotesknosti (viz   scénu s vesnickými hasiči).   Matěj je tak trochu jako   Pierre Richard: velký   nemotorný blondýn, který je   nesmělý, ale léčí se. Má   však citlivou duši a lásku   k přírodě - a samozřejmě   i k dívce, která ho dovede   pochopit. Velice povedená je   postava podivínského Vény,   takto jakéhosi vesnického   moudrého blázna (či   bláznivého mudrce), který   jako by z oka vypadl Lvu   Nikolajeviči Tolstému.
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2009
Průměrný český film,   který ale hodnotím vysoko,   kvůli krásně nahatým   dívčinám, které se jdou   večer koupat do rybníka,   dámy prominou, ve své době   ještě neholených. Jinak   Milan Muchna natočil i jiné   skvosty, třeba Únos   Moravanky, kde se zase   předváděla Jana Paulová.   Ale ta má co.
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.8.2008
Úsměvná komedie o trampotách s prvními láskami...
...a nejen s nimi:-)) Tento   film mne baví, není nijak   náročný, nemusíte u něho   přemýšlet, ale chcete - li   si jednou za čas opravdu   vyčistit myšlenky něčím   odpočinkovým, je to komedie   přesně pro Vás a má   opravdu slušnou úroveň.   Nesmělý Matěj je   stydlínek, co proniká do   tajů některých životních   "záhad", Yvetta   Kornová je poněkud   "vypráskanější"   holčina, co si nebere   servítky. A babička s   dědou? Ti jsou úplně   nejlepší. Nezapomenutelná   je pro mne jejich svatební   noc, kdy si dědeček plánuje   usínat po babiččině boku,   ale namísto toho musí z   důvodu ochrany   "mladých" sdílet   lože se svým vyženěným   vnukem:-)) Zkráka svěží   film, co stále baví!
Whiskyman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2018
Dnes jsem se zasmál víc než   když to bylo nové. Tenkrát   se mi Kornovka líbila a tak   jsem nechápal, že jí Matěj   nepřefiknul, když so o to   říkala :-).
3jirka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Matěji,proč tě holky nechtějí
Film je jemná komedie z   vesnického prostředí o   zednickém učni Matějovi a o   jeho kamarádech a prvních   sexuálních   skušenostech.Film není   vulgární a popisuje   pravdivě život obyčejných   lidí na našem českém   venkově.Takové fily o   obyčejných lidech mám   nejraději.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2017
Nostalgických 80% za holky   bez podprsenek a hezky   neholených (dnes je nudně   "plešatá" jedna   jako druhá ). Za komančů to   bylo poměrně odvážné   dílko a taky jsme na to šli   kvůli tomu několikrát do   kina :-). Ty jezeďácký   problémy se daly přežít.   Hrdina byl takový obyčejný   kluk jako jsme byli my.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2017
Film byl natočen v hlubokém   komunismu a autoři si   dovolili natočit satiru s   erotikou, jakou si nedovolí   natočit dnes, kdy se smí   všechno. Film jsem dlouhá   léta neviděl, není to   superdílo, zjistíte, že   autoři vykrádali scény z   jiných filmů a došlo i na   Matěje, který se hodil o   pár roků později. Dnes ve   filmu potkáváme herci,   kteří již mezi námi   nejsou, je to příjemná   vzpomínka na ně...
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2006
Je to taková lehká   oddechová komedie z   vesnického prostředí o   prvních láskách a   sexuálních zkušenostech.   Tato komedie v historii naší   kinematografie příliš   nevyniká, osbně ji však   považuji za lepší průměr.
argenson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.11.2012
"Vy tohle v Brně   pijete?" Ano, my v Brně   pijeme leccos:-) Chvíli jste   ve Formanových filmech,   chvíli ve Vesničce   střediskové, většinou ale   v hodně průměrném dílku   osmdesátých let, kde se   vesměs nic neděje a všemu   tomu vévodí titulní hrdina   bez šťávy a charismatu. Ale   jedno se musí nechat - v   povědomí zůstává alespoň   název filmu, který dodnes   funguje jako solidně vtipná   hláška a leckterý Matěj si   s tím musel jistě celkem   užít.
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.11.2013
Osmnáctiletý zednický   učeň Matěj na vesnici   získává své první   sexuální zkušenosti, což   je pro něj v kontrastu se   novým životem jeho babičky   a jejího budoucího stejně   čilého manžela. Ovšem   život opravdu vypadá úplně   jinak než ve filmu je   prezentováno. Tenhle film mne   opravdu nezaujal, vzhledem k   tomu, jaká mu byla dělána   reklama.
New
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.10.2013
No ... nic moc
Pominu-li určitou podobnost s   Formanovým "Hoří, má   panenko", musím napsat,   že je to film "nic,   moc" ... kdyby se   nenatočil, o moc by česká   kinematografie nepřišla. Ale   jsou i mnohem horší ... z   tohohle alespoň dejchá klid   venkova ...
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.6.2017
Tak hlavní hrdina je fakt na   praštění cihlou do hlavy.   Což byla pro mne škoda,   protože jsem míval a ještě   mám některé stejné názory   jako on. Snímek nemá   ucelený děj, občas se dá   pousmát, a celkově to také   není až tak špatné. Jen   ten hlavní hrdina, ten mi   hooooodně vadil.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih128566minih128566Upír na pohovce (2014) 
Der Vampir auf der Couch n
minih7787minih7787Frigo na mašině (1927) 
The General n
minih24495minih24495Žena z vrchov (1955) 
n
minih20028minih20028Světlo jeho očí (1936) 
n
minih145328minih145328Jak se Kudla přepočítal (1974) 
Jak se Kudla přepočítal n
minih2826minih2826Allegro barbaro (1979) 
Magyar rapszódia 2. n
minih98511minih98511Pach krve 5: Krvavý masakr (2012) [Video] 
Wrong Turn 5: Bloodlines n
minih2364minih2364Markýza z O... (1976) 
Die Marquise von O... n
minih116370minih116370Stará křivda (2014) 
Repentance n
minih42436minih42436Manželské etudy po 20 letech (2006) [Video] 
Manželské etudy po 20 letech n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

65.7 % (134)
5   - argenson
9   - curil
7   - cicis
7   - jarda53
2   - Pitryx
8   - clara.bow
6   - green-tea
7   - veverka-zr
7   - hvezdyn
6   - M.A.G.
7   - ajaajena
4   - PROCESOR
9   - Petra.Barb
6   - Agostino
8   - georginaa
6   - petrusmev
7   - Serpentina
5   - thejduk
10 - Misantrop
5   - New
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 165310
Osobností: 660025
Fotografií: 638448
Plakátů: 307501
Obsahů a biografií: 151533

Poslední komentáře

Psí život (1997) [TV seriál]

Psí život
Francouzská animovaná série   pro děti vytvořená a   režírovaná Pichou, známou   belgickou karikaturistou,   která pro dospělé   připravila více >

Autor: rimeon | Hodnocení: 10 / 10

Birds of Prey (Podivuhodná promě...

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)
Dvacet minut prostoru v rámci   nějakého batman super   hrdinského filmu klidně, ale   na celý film toho je málo,   choreografie akčních scén   po chvíli nudí. Škoda,   čekal jsem víc.

Autor: MildaX | Hodnocení: 5 / 10

Věc: Počátek (2011)

Neurazi ani nenadchne

Věc: Počátek
No, co napsat. efekty jsou   super, ovsem atmosfera k   nicemu, zadny napeti jako v   puvodnim dile, navic dalsi   film, kterej resi emancipaci a více >

Autor: Svarcneger | Hodnocení: 7 / 10

Apollo 18 (2011)

Co o tom

Apollo 18
filmu říci?
Oč je úvodní   část zdlouhavější a   těžkopádnější, o to je   zbytek rozklepanější a   nekvalitnější. Také to   všelijaké vrzání, více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 2 / 10

Šumná města (1999) [TV cyklus]

Šumná města
Originálně pojatý cyklus   dokumentů o architektuře,   který se po všech   stránkách povedl. David   Vávra svým zasvěceným a   zároveň i více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.249/0.236