ohodnotit

Náhlý úder

Sudden Impact

Další název:
Náhlá zkouška
Žánr:
Rok:
1983
Délka:
117 minut
„Drsný Harry je opět v akci, tentokrát v malém městečku, kde se pouští do vyšetřování několika brutálních vražd.“

Komentáře k filmu Náhlý úder

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2019
Stará klasika, kdy zločinci   směli být ve filmu černí   jako je tomu většinou ve   skutečnosti. Zde byl svět   ještě v pořádku.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Další ze série kriminálek   s drsným Harrym Callahanem a   opět vysoká kvalita. Clint   Eastwood je ve světové   kinematografii ojedinělý   zjev a jeho filmy nesou již   tradičně vysokou známku   kvality. Vše tady funguje v   jednom kompaktním celku,   napětí, akce, zápletka,   drsný humor. Drsného Harryho   prostě nemůžete nemít   rádi.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2014
Klasický Eastwood, to je   prověřené, dnes takřka   archivní filmové krimi.   Clint hraje v podstatě s   úspornými prostředky sám   sebe, tedy své pojetí   policejního inspektora, velmi   životaschopný až   uvěřitelný typ   neúprosného ochránce   zákona.
Ondrus21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Drsný Harry opět v akci.   Nechybí jeho vtipné   hlášky, přestřelky   připomínající řádění   terminátora ani jeho smysl   pro spravedlnost. Kdybych byl   ženská... Pane Bože, co to   zase melu?!
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2019
Oběť znásilnění se mstí   a do cesty je jí postaven   starý známý Harry. Clint   coby režisér vedle sebe   postavil Sandru Locke a tak si   nepřekvapujíc opět vedle   něj zahrála a přesně tak,   jak to u ní už známe.   Postava Harryho se vrátila po   vcelku dlouhé době a je to   nějak znát. Už na začátku   je nám připomenuto s kým   máme tu čest, takže   charakterově nic nového, ale   vyznění snímku jako   takového už se viditelně   posunulo do vod strohých   počátečních osmdesátých   let. Plno hlášek a skutků   je samozřejmostí a k tomu   očekávaný silný výkon   Clinta. Co k tomu dalšího   dodat. Čtvrtý Harry je opět   nabitý a nesporně působivý   akční thriller pokud jde o   akci, intenzity a dramatu.   Při porovnání s   předchozími snímky jde   však přeci jen o sestup o   nějakou tu příčku dolů.   Děj je ráznější, čímž   se zpomalila plynulost a tím   je právě ztracena ona   úžasná počáteční   atmosféra. Inu, osmdesátky   byly prostě osmdesátky.   Jiný styl vyprávění, jiná   koncepce příběhu, jiné   technické možnosti. Jako   samostatný film by byl na   svou dobu hodně dobrý, v   rámci série, bohužel.
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2009
Zaujímavý krimi triler s C.   Eastwoodom v role detektíva   Harryho Callahana.   Spracovaním sa podobá   ostatným filmom s Callahanom.   Nechýbajú tu opäť vtipné   Harryho hlášky, ktoré sa mi   páčia, napr. scénka vo   výťahu v súdnej budove,   keď "elegantne"   uzemnil mladíka, ktorý sa mu   posmieval za prehratý súdny   proces. Na druhej strane však   je tu viacero málo reálnych   situácií : scéna, keď   vstúpi sám do baru a   vystrieľa takmer všetkých   lupičov, napriek tomu, že   držia aj rukojemníkov -   takto polícia určite   nepostupuje, to sa podobá   skôr na nejaký western,   ďalej úplne sám zájde za   mafiánskym bossom a vyhráža   sa mu a ten z toho dostane   infarkt. Potom sa nemôže   diviť, že jeho nadriadený   mu tieto jeho metódy nebudú   tolerovať. A nadovažok   nechá slobodne ísť svojou   cestou usvedčeného vraha -   tú ženskú, ktorá z pomsty   vystrieľa celú partiu   násilníkov. No kdeby sme   prišli, ak by aj u nás   každý, komu by niečo   urobili vzal spravodlivosť do   vlastných rúk a polícia by   ho za to ani nestíhala, to by   bolo ešte horšie ako na   divokom Západe.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2015
Ale jo Drsnej Harry zametá   zas s lumpama, neřádama a   kriminálnickým odpadem.   Dělá to tvrdě a drsně a na   pomoc má vždy nějakej   kanon, kterým ten bordel   likviduje. Akční/krimi   poplatné své době, ale   stále ještě fungující.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Jako Eastwoodovka dobrý, ale   jako Drsný Harry vážně nic   moc. Hlášky, cool look,   akčnost...to všechno je   pryč, zůstalo jen   kriminálně/milostné drama s   Eastwoodem a Sondrou Locke,   která v tomhle filmu touží   celá léta po pomstě za   znásilnění. Případu se   ujímá právě Callahan.
Jerry77cz
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.5.2020
Zklamání
Ve filmu je příliš mnoho   dlouhých nudných pasáží   prokládaných až příliš   zběsilou opakovanou akcí,   už se vám chce usnout a   najednou odnikud přijde   přepadení Harryho mafiány,   nebo dá drzým buranům   lekci. Celkově to je spíš   je to o ženě, co se mstí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33866minih33866Kovboj (1958) 
Cowboy n
minih2676minih2676Akce B (1952) 
Akce B n
minih5572minih5572Červená řeka (1948) 
Red River n
minih47627minih47627Bitva o Falklandy aneb jak jsem vyhrál válku (1992) [TV film] 
An Ungentlemanly Act, n
minih63130minih63130Transformers 3 (2011) 
Transformers: Dark of the Moon n
minih12145minih12145Matka (1926) 
Mať n
minih6649minih6649Doktor Hollywood (1991) 
Doc Hollywood n
minih39461minih39461Legenda o Zorrovi (2005) 
The Legend of Zorro n
minih23120minih23120Vysvobození (1972) 
Deliverance n
minih46109minih46109Mumie: Hrob Dračího císaře (2008) 
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sázka na smrt (1988)

 Sázka na smrt (1988)
Sázka na smrt n
The Dead Pool
Žánr: krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Buddy Van Horn

(pokračování)

Násilník (1976)

 Násilník (1976)
Násilník n
The Enforcer
Žánr: thriller / krimi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: James Fargo

(pokračování)

Magnum Force (1973)

 Magnum Force (1973)
Magnum Force n
 
Žánr: thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Ted Post

(pokračování)

Drsný Harry (1971)

 Drsný Harry (1971)
Drsný Harry n
Dirty Harry
Žánr: krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Don Siegel

(pokračování)

Hodnocení filmu

76.7 % (100)
9   - curil
8   - cicis
8   - Erkul
8   - hvezdyn
8   - Justik66
6   - FLA
7   - martin.stu
8   - M.A.G.
8   - Prasoid
8   - LenC2
7   - klasifikát
7   - Kuvik
9   - PORTER
8   - Bara.40
6   - mat.ilda
9   - Misantrop
7   - RM
6   - rankinfitc
8   - Mlapiska
6   - FrankieOnd

TV Program

ČT1 - Máme na to

18:05 - 18:25

19 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Mláďata - pr...

17:50 - 18:45

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Návrh (2009)

17:15 - 19:30

69 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Prima - Půl domu bez ženicha (1980)

16:55 - 18:55

89 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 165380
Osobností: 660116
Fotografií: 638865
Plakátů: 307762
Obsahů a biografií: 151619

Poslední komentáře

Proces s vrahy Martynové (1988) ...

Mohlo to být lepší

Proces s vrahy Martynové
Už když jsem tuhle   dvoudílnou inscenaci před   cca 30 lety viděl při její   premiéře poprvé byl jsem   trochu zklamaný. Pak jsem ji   viděl více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Knihovníci (2014) [TV seriál]

Počet sérii/ epizid

Knihovníci
Série (4) / Epizody (42)
Série 1 (2014) - 10   epizod
Série 2 (2015)   - 10 epizod
Série 3   (2016) - 10 epizod
Série 4 (2017) - 12   epizod

Autor: MagorEvil

Hra s ďáblem (1997)

Hra s ďáblem
Jeden z prvních filmů   (třetí čtvrtý) režiséra   akčních filmů "Ajzaka"   Florentina, tvůrce béček, a   kupodivu je film lepší, než   jeho více >

Autor: curil | Hodnocení: 6 / 10

Nikdys nebyl (2017)

Nikdys nebyl
Ty flashbacky mne dost   štvaly a i mátly. Na mne je   tam však děsně dlouhá   kamera, střih také nic moc a   děj ani nemluvím. Ne, není   více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10

Kung-fu: nebezpečná mise (1979)

Kung-fu: nebezpečná mise
Další z řady   podprůměrných filmů s   bojovým uměním ve stylu   kung-fu. Nejvíce mě   "nadzvedla" ukradená melodie   z "Mackennova zlata" více >

Autor: curil | Hodnocení: 2 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.12/0.106