ohodnotit

Obchod na korze

Další název:
Shop on Main Street
Žánr:
Rok:
1965
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
8.10.1965
„Filmová tragikomedie oceněná Oscarem a Zvláštním čestným uznáním na MFF v Cannes“

Komentáře k filmu Obchod na korze

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
Akana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2010
Bezchybný film. Jozef Króner   tady podává ohromující   výkon. Jeho hrdina-nehrdina,   slušný, trochu   předposraný, bojující na   jedné straně se svým   strachem a normálním   lidským sobectvím, na druhé   straně se svým svědomím,   je naprosto realistický a   důvěryhodný. Druhá hvězda   filmu Ida Kamińska nechť   promine, je samozřejmě taky   skvělá, ale pro mě je   Krónerův vklad zásadní.   Obchod na korze je stylově   čistý, vyvážený, v celku   i jednotlivostech strhující   film.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Skvěle natočený   snímek,vynikající herecké   výkony,poutavý   příběh.Dojem z filmu ve   vás přetrvá dlouho,z   některých scén skutečně   mrazí.Obrovskou zásluhu na   tom mají i herci.Je to   skutečně požitek sledovat   herecký koncert pana Kronera   a paní Kaminské.Obchod na   korze,to je klenot   československé   kinematografie.
dandysek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2007
geniální film režisérské   dvojice kadára a klose!
viděla jsem ho sice jen   jednou (i když ho mám ve   své filmotéce, asi se už na   něj nebudu umět znovu   podívat), ale pořád ho mám   plně v hlavě.
je to   film, který vás zasáhne   hrozně hluboko.
je to   tragický příběh z doby   druhé sv. války, skvěle   vystavěný na jednom   nedorozumění, z něhož   vzniká spousta komických   situací, ovšem na pozadí   blížící se tragédie,   která vrcholí naprostým   zoufalstvím. smějete se u   jemného humoru, ale pořád   máte zlou předtuchu,   pociťujete lítost, která   přeroste v bezmoc.
doporučuji zhlédnout (i   když možná taky jen   jednou...)
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2006
Naprosto fascinující výkony   Kronera a Kaminske (věděli   jste, že to je Polka?).
alfonzcepicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2007
je to skutocna tagedia,   vynikajuci vnutorny konflikt   postavy. prosty dobrak tono   brtko ziska moznost arizovat.   zhosti sa tej ulohy ale nie je   s nou vnutorne stotozneny.   vynikajuca je scena ked pride   luffmanke oznamit ze arizuje   jej podnik, najprv sa snazi   posobit rozhodne, ale ona ho   nepocuje (je nahluchla) a ako   sa jej to stale snazi   opakovat, vidno (zasluhou   bravurneho vykonu kronera)   vnutorny konflikt postavy, az   napokon rezignuje. pred   ostatnymi sa tvari ze arizuje,   no ona si mysli ze si ho   najala ako sluhu. snazi sa ju   udrzat mimo bliziacich sa   temnych udalosti, pretoze sa   blizi vyhostovanie... tono tak   vedie dvojaky zivot, a   lauffmanka netusi, co sa blizi
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Vyžaduje maximální koncentraci...
...toto je film, který   musíte skutečně sledovat,   rozhodně tedy nelze v jeho   případě praktikovat schéma   tzv. zvukové kulisy, jako to   někdy dělám já...je třeba   se na něj maximálně   soustředit. Děj je   náročný, zpočátku se   zdá, že skoro až   váznoucí, místy téměř   nudný, ale...je nutno   vydržet a ponořit se do   příběhu. Sama jsem byla   překvapena, jak moc na mě   toto dílo zapůsobilo svou   tématikou. Po zhlédnutí   máte silný emotivní   zážitek a jste nuceni   přemýšlet nad krutým   osudem Židů za války.   Nedávno jsem se setkala s   názorem, že: "...už je   to přece víc než 60   let..." - Ano, to sice   je, ale tématika rasismu,   genocidy a dalších hrůz by   měla být připomínána,   protože v té době zahynuly   milióny nevinných lidí   jenom proto, že byli ve své   víře "jiní"!   Nezlehčujme jejich osud a   dobu, která se - jak tedy   pevně doufám - snad nikdy   už nevrátí. Neprošla jsem   válkou, ale o to víc by se   naše mladá generace měla   zaměřit na literární či   filmové výpovědi, které   nějakým způsobem   přinášejí obraz tehdejší   velmi kruté doby. Nejde o to,   že příběh je smyšlený.   Byly jiné dramatické osudy a   zahynuli nevinní lidé.   Obchod na korze je zcela   jistě velmi přínosným   dílem v kinematografii i po   stránce historické.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Opravdu skvělý   československý snímek ze   kterého chvílemi až mrazí.   Skvělí herci, perfektní   scénář. Jen ten konec se   těžce rozdýchává.
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2008
Nejlepší slovenský film   jaký jsem kdy viděl a   herecký koncert všech   zůčastněných, navíc   slováci mají tak trochu   jinou historii takže je to   docela zajímavý pro mě z   moravy... Pozvolný rozjezd se   plynule přeměňuje a na   závěr graduje strhujícím   rozuzlením... Jojo klobou   dolů.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Psychologicka tragikomedie, to   by byl presnejsi zanr. Zvlast   ta psychologie, v podstate   utvarena kamerou je neobycejne   silna a pusobiva. Ceska   klasika...
hlavsa5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2011
Nádherný film z celou   plejádou tehdejší   slovenské filmové éry.   Kroner tady přímo září -   zvláště když opilý   předvádí Hitlera. Je to   jeho herecký koncert.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2011
U toho filmu jsem nevěděl   jestli se mám smát nebo   hrůzou mlčet. Solidní   výkon Josefa Krónera a Idy   Kamiňské, která mě po   celý film vytáčela do   nepříčetnosti.
Bape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.11.2005
Zpocatku zvolna se   rozjizdejici dej je korunovan   strhujicim koncem. Hlavou se   pak honi myslenky o krehkem   vztahu mezi hrdinstvim,   zbabelosti a pocitem viny. Na   divaka dychne duch tehdejsi   doby.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2009
tak to je sic starý film    
ale pořád dobrý   ale chce ho opravdu v klidu   sledovat možná je škoda že   se nenatočil v barvě
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.2.2018
Být to jiné téma, asi by tu   tak vysoké hodnocení nebylo   což? No, dobrý film, ale to   je vše. Hodnotím výkon pana   Krónera, jinak však   skutečně nemám důvod   přidávat kdovíkolik bodů.   To, co dávám k panu   Krónerovi je za to, že jsem   nepřejížděl.
polgardi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.11.2015
Króner to skvěle zahrál
To je ale vše, co k filmu   dodat. Ukazuje zkresleně   tehdejší poměry na   Slovensku, které po boku   německé armády připadlo   Polsko a Ukrajinu. Chápu ale,   že se tehdy nemohlo toto ve   filmu projevit. Celkově jsem   zklamaný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27326minih27326Děla z Navarone (1961) 
The Guns Of Navarone n
minih13632minih13632Návrat do budoucnosti (1985) 
Back to the Future n
minih36644minih36644Liga výjimečných (2003) 
The League of Extraordinary Gentlemen n
minih14679minih14679Obsluhoval jsem anglického krále (2006) 
Obsluhoval jsem anglického krále n
minih43399minih43399Barevný závoj (2006) 
The Painted Veil n
minih49230minih49230Prolomit zeď (2008) [TV film] 
Das Wunder von Berlin n
minih24272minih24272Železný kříž (1976) 
Cross of Iron n
minih16149minih16149Pohrdání (1963) 
Le mépris n
minih37091minih37091Cesta kolem světa za 80 dní (2004) 
Around the World In 80 Days n
minih40599minih40599Hooligans (2005) 
Green Street Hooligans n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

85.2 % (169)
10 - curil
10 - cicis
10 - jarda53
10 - Erkul
4   - Pitryx
9   - clara.bow
9   - Veronika42
10 - hvezdyn
8   - Edward52
8   - M.A.G.
9   - Petra.Barb
10 - Lienocka22
9   - petrusmev
10 - ignac1
7   - BinLADIN
8   - Kuvik
9   - Chrustyn
7   - Bara.40
8   - mat.ilda
2   - Misantrop

TV Program

ČT1 - Zlatovláska (1973) [TV inscena...

13:05 - 14:20

17 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství dálkového letu

12:40 - 13:35

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Můj auťák Brouk (2005)

13:15 - 15:10

7 minut již uběhlo
108 minut zbývá do konce

Prima - Vychytávky Ládi Hrušky (2015) ...

12:50 - 13:30

32 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166310
Osobností: 660992
Fotografií: 645690
Plakátů: 310815
Obsahů a biografií: 152952

Poslední komentáře

Dead Ringer (1964)

Dead Ringer
Excelentní výkon Bette   Davis. Navázala na   impozantní What Ever Happened   to Baby Jane z roku 1962 a   přesvědčila, že studio   Warner více >

Autor: Petrkey | Hodnocení: 9 / 10

Prohnilí (1984)

Prohnilí
Opravdu výborná krimi   komedie, která podle mě   patří k vrcholům práce   režiséra Zidiho. Dobře   vystavěný příběh skvěle   prezentují pánove více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Rozhodnutí (1993) [TV epizoda]

Rozhodnutí
Benedikta přizná Heleně,   že stále miluje Josého, s   Jakubem to chtěla jen   přehlušit. V garáži   Josému vyzná lásku a vyzve   ho, aby si více >

Autor: Krikri | Hodnocení: 10 / 10

Odmítnutí (1993) [TV epizoda]

Odmítnutí
Kluci marně čekají na   Kristiána, opět nedorazil na   zkoušku. Jediný, komu to   vyhovuje je José, místo   hraní se může věnovat   Adéle. Lola více >

Autor: Krikri | Hodnocení: 10 / 10

Vymítač ďábla (1973)

Vymítač ďábla
Vím, že řada lidí   považuje tento film za   mimořádnou ba kultovní   záležitost ale na mě až   tolik nezapůsobil. Je to po   technické stránce více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.139/0.126