ohodnotit

Případ mrtvého muže

Rok:
1974
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
1.5.1975
„Pátrání po agentovi, který pronikl na naše území a zabil svého komplice.“

Komentáře k filmu Případ mrtvého muže

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Český kriminální film, u   něhož jsem ne úplně   pochopil v čem ti záporní   hrdinové agentovali. Zda-li   šlo o záškodnictví,   průmyslovou sabotáž,   vyzvědačství či další   činnost konanou skrze hranice   východu a západu. Avšak   film je to výtečný v tom   smyslu, že se zde hodně a   úspěšně využívá smyslu   pro detail a spolupráce s   různými odborníky v   různých vědeckých   profesích. Film Případ   mrtvého muže je   profesionálně natočen. Jeho   děj není nudný.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Další z řady standardně   dobrých českých   kriminálek, sázející na   kvalitní herecké obsazení a   oblíbenou špionážní   zápletku. Škoda jen, že se   filmaři více nedrželi   skutečného příběhu   tajemného muže, známého   pod jménem Karel Novák. Toho   se totiž jako zahraničního   agenta nikdy usvědčit   nepovedlo a dodnes se o něm   vlastně nic pořádného   neví. Takový český Kaspar   Hauser...
Hortensie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2012
Film jsem viděla po hodně   dlouhé době, kdy mi již   zůstal v hlavně natolik   málo, že jsem si ho doposud   netroufla znovu hodnotit. Po   čerstvém vjemu nového   zhlédnutí se tedy mohu k   němu vyjádřit. Vlastně   není vyloženě špatný,   paradoxně narozdíl od   jiných snímků doby   normalizace nezavání umělou   agitací a označila bych ho   jako "špionážní   detektivní příběh".   Navíc příběh inspirovaný   skutečnou událostí reálné   postavy Karla Nováka, jehož   pravou identitu se narozdíl   od toho filmového Neumana   nepodařilo nikdy prokázat.   Spádovost děje slušná,   herecké výkony rovněž.   Odpadají "hluché"   scény s přehráváním do   ztracena, oceňuji poměrně   dynamický ráz celého filmu.   Defacto, jeho jediná a   zásadní černá nálepka   bohužel spočívá nikoliv v   jeho řemeslném zpracování   a hereckých výkonech, ani ve   slušném scénáři, ale v   již zmíněné tragické   události smrti kaskadéra   při natáčení v pískovně.   Přes všechnu tragédii a   pietu vůči zemřelému   kaskadérovi je však nutno   hodnotit snímek samotný.   Dávám 7 bodů, pokud by bylo   možné udělit desetiny,   bylo by to tak na 75 procent.   Když pominu poněkud zmatený   začátek se zavražděným   mužem a možná až příliš   ukvapený konec při zásahu   ve vlaku, je snímek velmi   dobrým kriminálním filmem.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Náhodou celkem slušně   natočená detektivka s   perfektním hereckým   obsazením. Já se na to v TV   občas rád podívám.   Zajímovstí na tom je, že je   to podle skutečného   člověka.
theremin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2005
Zaujímavý námet,priemerné   spracovanie.Škoda-mohol z   toho byť výborný film.
jarda53
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2019
Film je s podivem promítán   každým rokem na obrazovce,   proto na film již 30 let   nekoukám. Tím nechci říci,   že film je špatný, ale je   již moc okoukaný...
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2016
Ucházející krimi /   špionážní snímek u   kterého musíte respektovat   rok vzniku, takže dnes   působí jinak než tenkrát.   Začátek, řekněme i první   půle dobrá, pak už trošku   rozvleklé, ale na jeden   večer to ušlo:-)
Starsina
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.5.2009
Případ mrtvého muže 1974
Je veliká škoda,že se nikdy   pan DUŠAN KLEIN nezmínil,že   při natáčení tohoto   snímku zemřel pod koly TATRY   111 v pískovně jeden za   našich tehdeších   kaskadérských špiček pan   Jiří Plachý!!!Je to hodně   smutné,že svou   tvrdihlavostí ke zbytečnému   snímku byl zmařen naprosto   zbytečně lidský život.I ve   filmu je jasně vidět,že   při pádu pod kola Tatry   neměl kaskadér šanci.Tak   vidíte smrt v přímém   přenosu zaviněné filmovým   štábem pod vedením Dušana   Kleina.čest památce tomuto   kaskadérovi
cesta64
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.10.2012
Jedna z nejslabších   českých detektivek. Trapný   děj plný nelogičností a   samozřejmě všudepřítomná   agitka. K té smrti kaskadéra   - neházel bych to tak úplně   na štáb, údajně udělal   chybu (vykopl nohy). Je to   určitě smutné, ale při   tomhle povolání se chyba   neodpouští.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9213minih9213„Já to tedy beru, šéfe...!“ (1977) 
„Já to tedy beru, šéfe...!“ n
minih15613minih15613Pelikán má alibi (1940) 
n
minih25343minih25343Kostičky (1997) [TV pořad] 
Kostičky n
minih153666minih153666Země jahod (2016) 
Jordgubbslandet n
minih10247minih10247Kladivo na čarodějnice (1969) 
Kladivo na čarodějnice n
minih16313minih16313Policejní akademie 2: Jejich první nasazení (1985) 
Police Academy 2: Their First Assignment n
minih41066minih41066Motanice (1988) [TV inscenace] 
Motanice n
minih24621minih24621Týden v tichém domě (1947) 
Týden v tichém domě n
minih37417minih37417Matka (1975) [TV seriál] 
n
minih82057minih82057Záblesky chladné neděle (2012) 
Záblesky chladné neděle n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

67.3 % (83)
4   - argenson
6   - curil
6   - jarda53
7   - clara.bow
7   - green-tea
7   - Hortensie
6   - Angelika28
8   - hvezdyn
6   - FLA
6   - Edward52
7   - M.A.G.
6   - Prasoid
7   - georginaa
7   - Serpentina
5   - thejduk
8   - Misantrop
8   - New
7   - payo1555
7   - melakara
5   - REKBRIT

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1994) [TV pořad]

05:59 - 09:00

89 minut již uběhlo
92 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobré ráno (1993) [TV pořad]

05:59 - 08:30

89 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:25

93 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Nový den

07:00 - 09:25

28 minut již uběhlo
117 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166345
Osobností: 661023
Fotografií: 646289
Plakátů: 311053
Obsahů a biografií: 153014

Poslední komentáře

Nadaný žák (1998)

Nadaný žák
Kterak mladík Todd Bowden   odhalí v americkém   městečku německého   nacistického válečného   zločince, kterého kupodivu   nenahlásí, ale více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

Know Your Onions (2020) [TV epiz...

Know Your Onions
Výborný Patton Oswalt,   který obstarává všechny   vtipy a chudák Enoch, když   se mu May snaží hasičákem   rozbít lebku.
Poskakování   více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 8 / 10

Inkvizitor (2005)

Inkvizitor
Druhý režijní počin Dolpha   Lundgrena a první, ke   kterému si napsal i   scénář. A opět si střihl   roli Rusa. Originální název   je v českém více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Fri-Fi-Pi (1964) [TV pořad]

Fri-Fi-Pi
Tento pořad jsem viděl   poprvé a nejsem proti   písničkám, které se   vybrali z Fričových filmů,   slyšet Wericha s Voskovcem,   Vítovou s více >

Autor: jarda53 | Hodnocení: 8 / 10

Televize v Bublicích aneb Bublic...

Televize v Bublicích aneb Bublice v televizi
Přes účast řady   výborných herců je tohle   málo povedená komedie. Skoro   se ani nechce věřit, že   režíroval Jaroslav   Papoušek. Když to více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.094/0.081