ohodnotit

Stůj při mně

Stand By Me

Další název:
Pri mne stoj!; The Body; Stůj při mě
Rok:
1986
Délka:
85 minut
„Toto dětské dobrodružství bude jejich posledním. Protože dál už to budou muži.“

Komentáře k filmu Stůj při mně

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2011
přátelství je jediná věc na celý život
Filmový King jiný,   zvláštní, skvělý. Pokud   si vzpomínám, tak jen jeden   opravdu z mála bez mystiky a   nadpřirozena. Prostě jen   dobrodružný příběh   poměrně nesourodé party   kluků, kteří to, jak   vidět, neměli ani na   americkém maloměstě 50. let   nejlehčí. Příběh dvou   dnů, ve kterých se toho   událo strašně mnoho. King,   jakoby se v postavě Gordieho   sám vracel do dětství a   vyprávěl nám svůj vlastní   příběh. Film má hodně   scén napínavých, i hodně   scén úsměvných. Tak trochu   američtí „Páni kluci“.   Velkým kladem tohoto snímku   je čisté, příjemné a   hvězdnými roupy   nepoznamenané herectví   všech čtyř hrdinů, a   postavení přátelství nade   vše ostatní. Je to   bezpochyby jedna z   nejlepších spisovatelových   filmových adaptací, proto   nominace na Oskara   nepřekvapuje. Podle recenzí   a kritik vím, že existuje   dost filmových fanoušků,   pro které je brána se   jménem King uzavřená a   nemají zájem ji pootevřít   a podívat se, co se za ní   skrývá. Udělejte, prosím,   protentokrát výjimku a   uvidíte, že nebudete   litovat.
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2008
Film je velice dobrý, podle   režiséra. Dnes už občas   natočí komedie slabší, ale   vždy s dobrým obsazením.   Mě ale zaujala v tomhle   snímku velká účast herců   v postpubertálním věku,   kteří to opravdu dotáhli   daleko. Kromě K.Sutherlanda,   c.Feldmana, nešťastného   R.Phoenixe třeba i   C.Siemaszko.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2008
Mám rád většinu děl   spisovatele Stephena Kinga.   Nepíše jen horory, ale i   jiné napínavé a   pozoruhodné příběhy.   Příběh filmu Stůj při   mně je vzpomínkou hlavního   hrdiny, spisovatele Gordie   Lachance, na svá dětská   léta. Jeho vzpomínání   vyvolala smrt známého   právníka Chrise Chamberse.   Byl ubodán k smrti.
Ve vzpomínkách se Gordie   vrací několik desítek let   zpět. Bylo mu dvanáct a byl   počátek padesátých let.   Amerika válčila v Koreji a z   rádií se linuly   nejnovější hudební hity.  
Byli čtyři kamarádi   v partě - Gordie, Chris,   Teddy a Vern. Vern jednoho dne   vyposlechne rozhovor o mrtvém   klukovi, který byl asi tak v   jejich letech. Jeho mrtvolu   doposud nikdo nanašel. Parta   kluků se rozhodne vypravit se   do míst, kde se   předokládá, že leží jeho   tělo. Ta cesta je těžkou   zkouškou odvahy a   mezilidských vztahů. Na   každého z hrdinů v   průběhu děje vypluje něco   na světlo. Jen jednomu z nich   je předurčena studijní   kariéra na střední a   vysoké škole.
Film   "Stůj při mně"   přináší skvělou   atmosféru amerického   maloměsta padesátých let.   Film, ač není hororem je   příběhem napínavým a   zajímavým a přesto nastanou   chvíle, kdy Vám lehce tuhne   krev v žilách.
Smutné je, že   představitel malého Chrise   už není mezi živými. O   sedm let po natočení snímku   se River Phoenix předávkoval   drogami.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Dost pekne natoceny film podle   S.Kinga.
Je to o   particce ctyrech   kamaradu,kteri se chteji   proslavit tim,ze pujdou najit   mtvolu jejich   vrstevnika,ktereho zrejme   srazil vlak.
Vyborne   dobrodruzne vypraveni.
Mam velice rad S.Kinga a   tuto knizku jsem samozrejme   take cetl,tak jsem byl   zvedav,jak to bude   zfilmovane.
Musim   rict,ze se to hodne   podarilo.
Mohu to jenom   doporucit.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2009
Velmi dobrý film s výbornou   atmosféru a s omamnou   příchutí neznámého   dobrodružství, kterou zná   každý kluk z výprav do   neznáma.
francovka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Stephen King
Vynikajícím způsobem   zpracovaný jednoduchý   námět Kingovy novely.   Jedním dechem sledujete   čtveřici -náctiletých   kamarádů, kteří pěšky a   s pevným cílem zdolávají   48 hodinovou cestu, na   jejímž konci je nález těla   ztraceného chlapce.   Zajímavé je sledovat   chování chlapců, kdy se   střetává stále ještě   dětská naivita s projevy   dospělosti.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Velice povedená podívaná o   cestě čtyř kamarádů   "za mrtvolou". Film   sice plyne docela pomalu a   není v něm moc   "akce" ale rozhodně   stojí za shlédnutí hlavně   kvůli vynikajícím hercům a   dobře vystižené dobové   atmosféře.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2016
Příběh o jednom   dobrodružném výletě za   mrtvolou v podání   dvanáctiletých   společenských nebo   rodinných loserů.Pro mě   emociálně o dva levely   níže než Reinerovo Má mě   rád,nemá mě rád.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2008
Filmová óda na mládí pana   Kinga dle jeho vlastní   povídky, celkem dobrý na   nedělní odpoledne..........
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2020
Jako
muži se mi snímek velmi   líbil.Samozřejmě mu bylo po   filmařské stránce co   vytknou, ale to v tomto filmu   vyjímečně asi nebylo   úplně to   nejdůležitější...
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.5.2015
Viděl jsem tento film před   mnoha lety a pamatuji si   hlavně tu zvracecí scénu:-)   Dřív mně zaujal více, ale   i tak slušně natočené   dobrodružné drama o jednom   výletě, kamarádství a tak.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2015
Obžaloba osudu na výletě za   mrtvolou aneb rozbor   dětských kostlivců - těch   nezjevných, avšak úhelných   kamenů na stavbě   charakterů, na kterých bude   stát celý život... Znovu,   jako už kolikrát, mě   napadlo, že děti musí mít   nad sebou celou rotu andělů   strážných, jinak by nemohly   dožít dvanáctin (pro ty   současné to neplatí,   přirozeně, leda by je bacil   zkrat na vedení u PC), ale   někteří holt nejsou anděly   tak, jako některé matky   nejsou matkami, otcové otci,   autority autoritami... pak se   stává, co by se stávat   nemělo - přesto však   existují důkazy o   výjimkách a to je velká   výzva. Myslím, že o ní   vypráví i tenhle zvláštní   příběh...
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Při prvním shlédnutí kdysi   v pubertě mě ten konec   docela dojal. Před pár lety   už tolik ne a bohužel nemám   potřebu vidět znova. Někdy   je škoda, že člověk   "dospěje".   Nicméně určitou kvalitu   filmu upřít nelze.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih14884minih14884Ochranné zbarvení (1976) 
Barwy ochronne n
minih15380minih15380Panenství (1937) 
Panenství n
minih46148minih46148Tropická bouře (2008) 
Tropic Thunder n
minih6216minih6216Diagnosa X (1933) 
Diagnosa X n
minih71074minih71074Quincannon, stopař z pohraničí (1956) 
Quincannon, Frontier Scout n
minih13787minih13787Nebezpečný cestující (1976) 
Les Passagers n
minih7778minih7778Běs (1972) 
Frenzy n
minih97559minih97559Dealer (2012) 
Pusher n
minih23343minih23343Z (1969) 
Z n
minih134949minih134949Hrůza (1974) 
Frightmare n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

79.6 % (72)
5   - SvoKar
9   - curil
9   - clara.bow
8   - veverka-zr
9   - hvezdyn
8   - Justik66
6   - FLA
8   - M.A.G.
8   - Prasoid
7   - Chrustyn
6   - mat.ilda
8   - vojtam
9   - Mlapiska
7   - karlosphon
7   - mildaaxe
8   - Charlie35
7   - Pardal
7   - Zimmy871
10 - cerfik
7   - Xanthe

TV Program

ČT1 - Manéž Bolka Polívky (1987) [TV...

00:20 - 01:30

18 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

ČT2 - Hitlerův itinerář

00:15 - 01:10

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Kamarád do deště (1988)

00:20 - 01:50

18 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Prima - Černá listina (1984)

00:25 - 02:20

13 minut již uběhlo
102 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166923
Osobností: 662230
Fotografií: 652341
Plakátů: 313677
Obsahů a biografií: 153887

Poslední komentáře

Šelma na svobodě (1959)

Šelma na svobodě
Černobílý francouzský   akční film z 50. let 20.   století - co víc dodat, hm.   Nějaké kouzlo to má, Lino   Ventura je drsný lump, ač   zrovna více >

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Co teď a co potom? (1991) [TV se...

Co teď a co potom?
Po filmové stránce se mi   seriál až tak nelíbil, ale   jinak jsem to pitvání   osobností a vztahů hltal   hodně. Jednak k tomu   přispěly více >

Autor: petrusmev | Hodnocení: 8 / 10

Láska bez bariér (2018)

Láska bez bariér
Franck Dubosc, režisér a   hlavní protagonista, se   stává v poslední době mým   oblíbeným francouzským   hercem v komediích. V roli   sobce, více >

Autor: curil | Hodnocení: 8 / 10

Chiedi perdono a Dio... non a me...

Požádej Boha o odpuštění... mě ne

Chiedi perdono a Dio... non a me
Naplněná pomsta hrdiny   Cjamanga (možno brát   Djanga), ale uspokojení   nepřináší. Klasický   spaghetti western plný   přestřelek a zabíjení, více >

Autor: curil | Hodnocení: 6 / 10

Godzilla II Král monster (2019)

Godzilla II Král monster
Godzilla (2014) ušla dal jsem   60% a v mnohém film aspoň   nějak fungoval. Tohle je   přeplácáná kaše píčovin   a nesmyslů a bohužel to i u   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 4 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.372/0.332