ohodnotit

Tři barvy: modrá

Trois couleurs: Bleu

Další název:
Tri farby: Modrá
Země:
Rok:
1993
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
1.3.1995
„Trpká chuť svobody a Juliette Binoche v roli osudové ženy.“

Komentáře k filmu Tři barvy: modrá

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 6
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Je to hrozne smutny a hrozne   silny. Takhle by mely vypadat   zfilmovany Kunderovy knihy. To   by bylo neco.
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2006
Hodně chytlavej příběh   ženy, která během jednoho   dne ztratila vše, křehká   žena (skěve zahraná   Binochettovou) se snaží   zahodit vešké vzpomínky na   svůj starý život ale osud   ji vždy vrátí vzpomínky a   navíc přidá ještě něco   nového díky čemuž si   uvědomuje že stejně bylo   všechno jinak než jak si   myslela. Typické francouzské   drame se skvělou hlavní   představitelkou vás chytne   za srdce a někdy i hodně   rozesmutní....
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2008
O něco lepší, než dvojí   život veroniky, jisté   výhrady bych měl, ale   příběh měl spád, herecký   výkon Julie Binoche a   skvělý styl laděný do   modra mě nadchl. A ta hudba -   nevím, kam na to Kieślowski   chodí, ale hudbu má ve   filmech dokonalou.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2009
Na filmu jako celku se mi   líbí, jak se tempo filmu   přizpůsobuje tempu   vnímání hlavní hrdinky.   Dále se mi líbí některé   symbolické detaily, např.   plavání v modři.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2010
koprodukční polsko -   francouzský psychologický   film tři barvy: modrá se   přes silný primární náboj   automobilové havárie a   následující vnitřní   rozpolcenosti hlavní hrdinky   v dějovém sledu stává jen   rozbředlým tvarem obrazů i   scén bez zesilující   dynamiky a napětí. absence   rytmu i poselství s přesahem   pak zapříčinily, že se   film tři barvy: modrá dostal   jen mezi nejlepší díla   středního pole dějin   světové kinematografie.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Už když jsem před časem   viděl od tohoto polského   režiséra "Krátký film   o lásce", uvědomil jsem   si, že k látce přistupuje   jinak než ostatní filmaři   avšak jeho pomalý a dost   zdlouhavý styl mi vůbec   nesedl. Podobné je to i v   tomto případě, kdy se   víceméně standardní   filmová stopáž stává   nesnesitelně zdlouhavou a   dost často i nudnou. Na   druhou stranu má film něco   do sebe a civilní výkon   Juliette Binoche donutí   diváka setrvat až do konce.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42879minih42879Pěstuj si pravačku (1986) 
Soigne ta droite n
minih40500minih40500Kletba bratří Grimmů (2005) 
The Brothers Grimm n
minih5950minih5950Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 
Dědictví aneb Kurvahošigutntág n
minih4875minih4875Bylo nás pět (1994) [TV seriál] 
Bylo nás pět n
minih43403minih43403Tajnosti (2007) 
Tajnosti n
minih12659minih12659Mlčení (1963) 
Tystnaden n
minih10232minih10232King Kong (1933) 
King Kong n
minih39658minih39658Bokovka (2004) 
Sideways n
minih28588minih28588Mandolína kapitána Corelliho (2001) 
Captain Corelli's Mandolin n
minih22789minih22789Vrána (1994) 
The Crow n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Tři barvy: červená (1994)

 Tři barvy: červená (1994)
Tři barvy: červená n
Trois couleurs: Rouge
Žánr: psychologický / drama
Země: Polsko / Francie / Švýcarsko
Režie: Krzysztof Kieślowski

(pokračování)

Tři barvy: bílá (1993)

 Tři barvy: bílá (1993)
Tři barvy: bílá n
Trois couleurs: Blanc
Žánr: hořká komedie
Země: Francie / Polsko
Režie: Krzysztof Kieślowski

(pokračování)

Hodnocení filmu

82 % (59)
7   - curil
7   - jarda53
7   - řepešínský
8   - Justik66
8   - petrusmev
6   - Chrustyn
4   - mat.ilda
9   - melakara
7   - collen
8   - Charlie35
9   - Pardal
9   - Akana
9   - Faye
8   - cerfik
9   - Kycky
7   - tomas.sulc
9   - olgab
9   - orlro
9   - Cllementin
8   - caligari

TV Program

ČT1 - To je vražda, napsala (1984) [...

16:05 - 16:55

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Suezský průplav

16:10 - 17:05

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Dr. House (2004) [TV seriál]

15:55 - 16:57

53 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

16:30 - 16:50

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166818
Osobností: 661946
Fotografií: 651349
Plakátů: 313217
Obsahů a biografií: 153768

Poslední komentáře

Inrang (2018)

Inrang
Zvláštní mix žánrů a   solidní audiovizuál,   zajímavá hudba a   netradiční příběh,   dělají z filmu celkem   slušný zážitek. Je zde   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Místní hrdina (1983)

,,Komedie" s hořkým námětem

Místní hrdina
Britská filmová scéna měla   vždy štěstí na režiséry   i náměty..Zápletka o tom,   jak lze si koupit zátoku i   půdou vypověděla o tom, co   více >

Autor: POlYEKRAN | Hodnocení: 9 / 10

Annabelle 3 (2019)

Annabelle 3
O kapánek lepší než   dvojka, na úrovni "The Nun" a   La Llorona", což jsou   alespoň trochu slušnější   horory z poslední doby, co   jsem více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Tajemství proutěného košíku (197...

Tajemství proutěného košíku
Určitě dobře udělaný   prázdninový seriál pro   děti a mládež. Paní   Zinnerová napsala kvalitní   scénář s propracovanými   postavami a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Život a doba soudce Roye Beana (...

Život a doba soudce Roye Beana
Bohužel nemohu sdílet   nadšení ani vysoká   hodnocení. Komediální   western je věc ošidná a už   párkrát se ukázalo, že   humor s akcí nemusí více >

Autor: FLA | Hodnocení: 4 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.075/0.06